گزارش کامل نشست مهندسی فرهنگی با موضوع دولت فراگیر

1387/10/25

01-14-2009

17:28:14

8710-14792: کد خبر

خبرگزاری دانشجویان ایران - اهواز

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنای خوزستان، حجت‌الاسلام والمسلمین مسلم سلیمانی، فعال سیاسی - فرهنگی استان نیز در این نشست گفت: دستیابی حکومت‌ها به اقتدار و اهداف، نیازمند ائتلاف تمام احزاب با محور شایستگی است. به نظر می‌رسد در مورد وجود بحران دو اظهار نظر اشتباه وجود دارد. باور نخست سیاه نمایی است و افرادی که این موضوع را پی می‌گیرند همیشه در جامعه وجود بحران را نشان می‌دهند. به نظر بنده سیاه نمایی اثر مخربی در جامعه ایجاد می‌کند

*گزارش کامل نشست مهندسی فرهنگی با موضوع دولت فراگیر، در اهواز*

/اظهارات سه تن از شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی استان/ سرویس: شهرستان‌ها

1387/10/25

01-14-2009

17:28:14

8710-14792: کد خبر

خبرگزاری دانشجویان ایران - اهواز

سرویس: شهرستان‌ها

)آنچه در ذیل می آید برداشت و ادبیات خبرنگار حاضر در جلسه است که اگر فرصت شد با قلم اینجانب به نگارش در خواهد آمد)

نشست مهندسی فرهنگی با محور بررسی موضوع "دولت فراگیر" شب گذشته با حضور جمعی از فعالان سیاسی - فرهنگی خوزستان و نمایندگان بر‌خی رسانه‌ها در محل خانه مطبوعات استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنای خوزستان، حجت‌الاسلام والمسلمین مسلم سلیمانی، فعال سیاسی - فرهنگی استان نیز در این نشست گفت: دستیابی حکومت‌ها به اقتدار و اهداف، نیازمند ائتلاف تمام احزاب با محور شایستگی است. به نظر می‌رسد در مورد وجود بحران دو اظهار نظر اشتباه وجود دارد. باور نخست سیاه نمایی است و افرادی که این موضوع را پی می‌گیرند همیشه در جامعه وجود بحران را نشان می‌دهند. به نظر بنده سیاه نمایی اثر مخربی در جامعه ایجاد می‌کند.

وی افزود: البته در مقابل عده‌ای فکر می‌کنند در مملکت هیچ مشکلی وجود ندارد و همه چیز عادی است. این موضوع نیز اشتباه است. نباید این چنین به جامعه نگریست. چنین نگاهی به مسائل، مشکلات مهمی را به همراه دارد. عده‌ای که می‌گویند ائتلاف نیاز نیست بخش عمده‌ای از نیروی پتانسیل جامعه را نادیده می‌گیرند.

سلیمانی اظهار داشت: کشورهای استعمارگر می‌خواهند نقش دین را در روابط میان مردم و حاکمیت نادیده بگیرند و منکر این موضوع شوند. آنها قافلند که تمام مسائل در ایران بر پایه دین، بنیان نهاده شده است. در این کشور، مشروعیت حاکمیت و دیگر مسائل از دین ناشی می‌شود.

وی با بررسی مسائل ضروری در حکومتها عنوان کرد: چهار موضوع لازمه حکومت‌ها است. نخست موضوع حاکمیت است. از زمان رحلت حضرت پیامبر(ص) افرادی به دنبال ایجاد نشدن حاکمیت دین اسلام در جامعه بوده‌اند. آنها هر ترفندی به کار ‌بردند تا دین را از مردم در این کشور جدا کنند اما تاکنون نتوانسته‌اند به اهداف خود دست یابند.

سلیمانی اظهار داشت: در صورتی که تحزب را به معنای وارداتی آن در نظر بگیریم، در حد صد سال در ایران سابقه دارد. اما اگر احزاب از نگاه توده‌های مردمی و تشکل‌های مردمی مطرح شود، 14 قرن در بخش احزاب در ایران سابقه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: مشروعیت لازمه حکومت‌هاست. مشروعیت و مقبولیت باید هم‌زمان مورد بررسی قرار گیرد. نظام الهی با احکام دینی در تضاد نیست و مشروعیت دارد و مورد پذیرش مردم نیز است بنابراین مقبولیت نیز دارد.

سلیمانی عنوان کرد: قدرت موضوع مهم دیگر در مبحث حاکمیت است. حاکمیت الهی باید قدرت داشته باشد تا بتواند احکام الهی را اجرایی کند. اقتدار نظام الهی نیز مساله دیگر در مبحث حاکمیت است که لازمه حاکمیت الهی دیده می‌شود.

وی ادامه داد: تجربه نشان می‌دهد دولت‌های که تاکنون در کشور شاهد بوده‌ایم همواره تک بعدی بوده‌اند. با توجه به این مساله باید مکانیزم وحدت تعریف شود. شعار وحدت با مکانیزم شایستگی به مقصود خود که توسعه و پیشرفت است، می‌رسد. یک جناح به تنهایی نمی‌تواند کشوری را آباد کند.

وی یادآور شد: تخصصی کردن قدرت، سهم خواهی نیست. باید تمام جناح‌ها دور هم جمع شوند و در جهت توسعه و پیشرفت گام بردارند. باید پیرامون موضوع وحدت مکانیزم علمی طراحی و کار تخصصی شود. احزاب کشور باید حول محور ولایت فقیه، قرآن و دین با یکدیگر کار کنند و وحدت داشته باشند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ دکتر مهدی قمیشی، فعال سیاسی و فرهنگی، در آغاز این نشست توضیح داد: ائتلاف درون جناحی مناسب بوده، اما ائتلاف بین جناحی برای جامعه زیانبار است. در دوران‌های گذشته ارتباط قدرت‌های حاکم با مردم به شکل کنونی ارتباط نبوده است.

وی افزود: بر اساس نیاز امروز در حاکمیت همواره باید لایه‌هایی میان حاکمیت و مردم وجود داشته باشد که بتوانند صدای مردم را به حاکمان برسانند. مطبوعات، سندیکاها، باشگاه‌ها و احزاب از جمله این لایه‌های میانی به شمار می‌آیند.

قمیشی اظهار داشت: حزب محصول جامعه مدرن بشری است. به دلیل افزایش جمعیت و نیازهای امروز بشر، چنین مسائلی به وجود آمده است. در جامعه حزبی، بحث رقابت حاکمیت و اداره کشور مطرح است. الگوی امروز رقابت سیاسی، محصول جامعه مدرن امروزی بشر است.

وی عنوان کرد: در تعاریف جدید گفته می‌شود قدرت‌های حاکم باید یک قدرت نقاد و مخالف را در کنار خود احساس کنند. در صورتی که قدرت نقاد وجود نداشته باشد هیچ زمانی رشد و توسعه و پیشرفت ایجاد نخواهد شد. لایه‌های میانی و به خصوص احزاب باید بتوانند از سوی مردم حاکمیت را نقد و کنترل کنند.

قمیشی خاطرنشان کرد: برخی کشورها، سابقه چند صد ساله در بخش نهادی مدنی و احزاب دارند. در ایران در گذشته شاهد حکومت‌های پادشاهی بودیم و به شکل واقعی هر چند به صورت ناقص از دوران مشروطه چنین مقوله‌های مطرح شد. پس از انقلاب اسلامی این موضوع بسیار برای ما تازگی داشت، بنابراین پیشینه چندانی از احزاب در کشور وجود ندارد.

وی با اشاره به مساله احزاب در ایران گفت: امروز احزاب دریافتند اختلافات مهمی با یکدیگر دارند و وضع خود را تا اندازه‌ای روشن کرده‌اند.

قمیشی درباره موضوع "دولت ائتلاف" گفت: یکپارچه کردن اصول گرایی و اصلاح‌طلبی، غیر مفید و زیان بار است. لازمه توسعه سیاسی در جامعه، وجود یک قدرت مخالف است. در صورت وجود نداشتن چنین قدرتی، حاکمیت به سمت خودکامگی پیش خواهد رفت.

این فعال سیاسی-فرهنگی گفت: تفاوت در افکار حزب‌ها واقعیت است و نمی‌توان با امر و نهی آن را از میان برد. تجربه‌ها نشان می دهد، حزب مساله‌ای است که همه جوامع‌ ناگزیر به استفاده از آن در جهت توسعه هستند.

وی خاطرنشان کرد: ائتلاف درون جناحی موثر خواهد بود، زیرا جامعه را به سمت دو حزبی بودن پیش می‌برد. گروه‌ها و افرادی که می‌خواهند جامعه را به سمت یک صدایی بودن پیش ببرند، همیشه جامعه را دچار بحران‌هایی نشان می‌دهند.

قمیشی ادامه داد: حتی در شرایط بحران نیز نباید کارکرد سیستم را به سمت تک صدایی بودن پیش برد. هم اینک وجود بحران در اداره شرایط را قبول ندارم.

وی با بیان این که ائتلاف میان گروه‌های یک جناح را می پذیرم، تصریح کرد: اگر در اصول احزاب در یک جناح اختلاف وجود دارد، طبیعی است. احزاب یک جناح باید بتوانند در فروع به تفکر واحد دست یابند. این موضوع تنها در یک طیف‌ و یک جناح قابل پذیرش است و نمی توان آن را در مورد جناح‌ها به اجرا گذاشت.

این فعال سیاسی - فرهنگی یادآور شد: در مواردی که بحث دفاع از انقلاب اسلامی ایران مطرح است، همه احزاب وحدت دارند و بر روی چنین مساله‌ای هیچ گونه مشکلی میان جناح‌ها وجود ندارد. تمام بحث‌ها در مورد نحوه حاکمیت و تمرکز قدرت درون نظام است و چیزی که اصل حاکمیت نظام اسلامی را خدشه دار کند، مد نظر نیست.

یک فعال سیاسی - فرهنگی در نشست مهندسی فرهنگی که با محور بررسی موضوع "دولت فراگیر" شب گذشته برگزار شد، گفت: کپی‌برداری از رفتارهای سیاسی جوامع دیگر نیز در جامعه ایران نادرست است و هر جامعه رفتار سیاسی خود را می‌طلبد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنای خوزستان، مهندس پرویز پورفرخی، دیگر فعال سیاسی - فرهنگی استان در این نشست با اعلام انزجار نسبت به جنایت‌های رژیم صهیونیستی درباره غزه توضیح داد: این موضوع سند ایدئولوژیک نظام حقوقی لیبرال دموکراسی است که بشریت را با نسل کشی مردم فلسطین بهت زده کرد.

وی درباره دولت فراگیر افزود: تا رویکرد انتقادی در جامعه گسترش نیابد و به فرهنگ تبدیل نشود، نمی‌توان گفت بدرستی حرکت می‌کنیم یا خیر؟

پورفرخی اظهار داشت: بنیادهای اجتماعی همواره باید به سمت وحدت پیش رود. وحدت، اساس یک جامعه است و راهی جزء آن وجود ندارد. باید با اتکا بر مبانی و آرمان‌های انقلاب اسلامی موضوع وحدت را میان احزاب باز تعریف و سپس بررسی کرد.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی با نگاه یکپارچه‌ای به دین و دنیا، جمهوریت و اسلامیت، حق و تکلیف، فرد و جمع باور جدیدی در فلسفه سیاسی جهان بنیان گذاری کرده است. انقلاب اسلامی ایران بر اساس گفتمان توحیدی آغاز شده است. این انقلاب بر دین الهی و مردم مبتنی است. حضرت امام خمینی (ره) که بنیان گذار این انقلاب است، در نقش یک فرد سیال ظاهر شد. به نگاه قرآن این گونه افراد معادل ملت‌ها شناخته می‌شوند.

پورفرخی عنوان کرد: در آناتومی موضوعات سیاسی بررسی خاستگاه هر موضوع و زمینه‌های ایجاد آن باید در اولویت بررسی باشد. اساس مشروعیت بر مبنی الهی و مردمی پایه‌ همه تحولات در انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی، مبانی نظام بین‌الملل را به چالش کشانده است. انقلاب اسلامی آمده بگوید انسان‌های محروم نیز امکان بازتعریف مسائل و روابط می‌توانند از ایجاد حق تعیین سرنوشت و حاکمیت برخوردار شوند.

پورفرخی خاطرنشان کرد: این انقلاب دارای سیستم‌های اجتماعی و سیاسی متناسب با خود است و الگوهای دیکته شده غربی را پاسخگو نیست. همچنین کپی‌برداری از رفتارهای سیاسی جوامع دیگر نیز در این نظام نادرست است و هر جامعه رفتار سیاسی خود را می‌طلبد. باز تولید و باز تعریف روابط میان احزاب در جمهوری اسلامی ضرورت دارد. باید در بستر انقلاب اسلامی وحدت را تعریف کنیم. تفکیک میان اصولگرایی و اصلاح‌طلبی با گفتمان یکپارچه انقلاب اسلامی سازگار نیست. انقلاب مستمر اسلامی اصول گرایی را در عین روشمندی و اصلاح روشها را درعین صلابت معنا می کند.

این فعال سیاسی - فرهنگی تصریح کرد: مسائل امروز بحران به شمار نمی آیند و تنها موج‌های کوچکی در دریای ملت بزرگ ایران هستند.

وی خاطرنشان کرد: دنیای غرب پس از دو قرن و نیم توانست سیستم اجتماعی خود را پردازش کند و به سمت سیستم اجتماعی موثر در جامعه خود پیش رود. هم اینک در دوره گذار در ایران قرار داریم. این مساله به این معنا است که باید بتوانیم با اتکا به اصول، آنقدر به اصلاح بپردازید تا سیستم کارآمد اجتماعی را باز تولید کنیم. این موضوع به نهضت نرم افزاری و تولید علم با رویکرد بومی بازمی‌گردد. اصولگرایی به معنای جزمیت بر سلسله سلیقه‌ها نیست بلکه اصول، از آرمانهای بلند انقلاب اسلامی تعریف شده و در پدیده و حوادث پیش رو با روشمندی و حفظ اصالت، راه حل‌های کارآمدی بر اساس منافع موجود استخراج می‌شود.

پورفرخی با اشاره به رسالت ویژه مطبوعات عنوان کرد: رسالت مطبوعات در این میان، انتقاد دائمی نسبت به روش‌هاست. در صورت نیاز باید برای آرمان‌ها مبارزه کرد. این موضوع از آموزه‌ها انقلاب اسلامی است. البته نباید این حرکات موجب ساختار شکنی شود.

انتهای پیام

کد خبر: 8710-14792

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...